flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Одеський окружний адміністративний суд

Суд задовольнив позов батьків, які вважали, що рішення Іванівської селищної ради Херсонської області порушило права їх дітей на освіту

08 листопада 2018, 08:56

05.11.2018 Херсонський окружний адміністративний суд розглянув справу №2140/1580/18 за позовом  Баранчикової Наталі Іванівни, Мацієвської Тетяни Дмитрівни, Соловйової Любові Іванівни до Іванівської селищної ради Херсонської області, треті особи: Трохимівський навчально-виховний комплекс "Початкова школа-заклад дошкільної освіти" Іванівської селищної ради Херсонської області, Нововасилівський навчально-виховний комплекс "Початкова школа-заклад дошкільної освіти" Іванівської селищної ради Херсонської області, про визнання протиправним та скасування рішення від 05.07.2018 № 269.

 Позовні вимоги судом  задоволено повністю, а саме: визнано протиправним та скасовано рішення X сесії VII скликання (друге пленарне засідання) Іванівської селищної ради Херсонської області від 05.07.2018 № 269 "Про зміну типів та назв закладів загальної середньої освіти Іванівської селищної ради" в частині зміни типу та назви Трохимівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа I-III ступенів - дошкільний навчальний заклад" Іванівського району Херсонської області на Трохимівський навчально-виховний комплекс "Початкова школа-заклад дошкільної освіти" Іванівської селищної ради Херсонської області та Нововасилівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа I-III ступенів - дошкільний навчальний заклад" Іванівського району Херсонської області на Нововасилівський навчально-виховний комплекс "Початкова школа-заклад дошкільної освіти" Іванівської селищної ради Херсонської області.

З повним текстом рішенням сторони можуть ознайомитись через десять днів.

07.11.2018, в соціальній мережі  facebook Taras Buzak, було опубліковано коментар щодо розгляду вищезазначеної справи, а саме: «Це вже край усього. І здравого смислу і закону і права і взагалі… Чиї хотєлки обслуговує херсонський суд?»…«А суди виносять рішення, які вигідні представникам партії «За життя»»…

Херсонський окружний адміністративний суд звертає увагу, що висловлювання необґрунтованих обвинувачень представниками громадськості та ЗМІ на адресу суду та зокрема судді сприймається як намір дискредитувати судову гілку влади, а висловлювання Taras Buzak :«Змушений звернутися.. до Президента та Прем’єр-міністра …, а також зі скаргою на дії суддів які виносили таке рішення до усіх дисциплінарно-кваліфікаційних органів.», може  бути розцінене як тиск на суд при розгляді даної справи.

Щодо висловлювання: «Впевнений, що такими діями повинні зайнятися представники контрольно-дисципленарних органів, які визначені законами України. Впевнений (і це моя переконлива позиція) що таке рішення суду має всі ознаки протиправного і повинно бути скасоване!. Ну не можна приймати такі рішення під час навчального процесу.. Це алогічно!», зазначаємо наступне.

Відповідно до норм Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи, у разі не згоди із прийнятим  рішенням суду першої інстанції, мають право оскаржити дане рішення в апеляційному порядку, підчас розгляду якого буде надана оцінка законності та обґрунтованості судового рішення.

Пропонуємо як представникам ЗМІ, так і представникам громадськості перед оприлюдненням інформації щодо діяльності Херсонського окружного адміністративного суду і суддів,  для підтвердження достовірності фактів, які Вас цікавлять, звертатися за роз’ясненнями до прес – служби суду.

За повідомленням прес – служби суду